Prada lanceert collectie duurzame nylontassen

Posted on 13 Sep 2019

Net als een aantal andere modemerken gaat nu ook het Italiaanse luxemodehuis Prada op ecologische en duurzame manier produceren. Als onderdeel van hun Re-Nylon project, wil het modehuis vanaf 2021 voor het gamma nylontassen alleen nog gerecycleerd nylon te gebruiken, van bijvoorbeeld plastic uit de oceaan.

Eerste luxueus modehuis

Het milieuonvriendelijke imago van de mode- en kledingindustrie achtervolgt ook de modehuizen met luxueuze kledij en dito accessoires. In het goedkopere assortiment hebben Zara en andere merken al heel wat duurzame initiatieven aangekondigd. Prada is een van de eerste luxueuze modehuizen dat een concreet duurzaam plan voorlegt. Zo komt er binnenkort een collectie van zes nylontassen op de markt, gemaakt van gerecycleerd nylon. Dat moet komen van onder andere plastic uit de oceanen, van visnetten en zelfs van textielafval. Tegen 2021 zullen alle nylontassen van Prada uit gerecycleerd nylon vervaardigd zijn.

“Start van een nieuw tijdperk”

Marketing- en communicatieverantwoordelijke Lorenzo Bertelli legt uit: “Dit betekent veel minder nylon, met een grote impact in termen van duurzaamheid. We willen concrete dingen doen, niet alleen omwille van marketing, maar ook in grote aantallen. Het is de start van een nieuw tijdperk voor Prada, want vanuit de markt was daar een grote vraag naar. Ik hoop dat elke concurrent in de toekomst op een meer duurzame manier gaat produceren.”

Lees meer via CNN

Other interesting articles

Results of the IMPROVED project: reuse of process water

Posted on 24 Jun 2020

Drinking water Ostend-Middelkerke now coming from the Ostend-Bruges Canal

Posted on 23 Jun 2020

Recycling crisis at the time of Corona

Posted on 25 May 2020